Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران چین و سنگاپور سعی دارند با ارائه یک فناوری جدید، گامی برای تحقق رویای کنترل اشیاء با قدرت ذهن بردارند.

 "فرامواد"(Metamaterials) به دلیل خواص فیزیکی خارق‌العاده‌ای که دارند، توجه گسترده‌ای را در بسیاری از زمینه‌ها به خود جلب کرده‌اند. این طرح، مفهوم جدیدی از طراحی مواد مصنوعی را در اختیار پژوهشگران قرار داده و ایجاد انرژی را در مواد کاربردی پیشرفته به همراه داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"فراسطح"(metasurface) به عنوان همتای دوبعدی فرامواد، آزادی بی‌سابقه‌ای را در کار کردن با امواج الکترومغناطیسی فراهم می‌کند.

"فراسطح‌های قابل برنامه‌ریزی"(PMs) با عملکردهای چندگانه یا قابل تغییر می‌توانند محقق شوند و می‌توان آنها را بیشتر با حسگرها ادغام کرد یا آنها را با یک نرم‌افزار از پیش تعریف‌شده هدایت کرد. قابلیت سازگاری همراه با حذف دخالت انسان، میزان پاسخ را به طور قابل توجهی بهبود می‌بخشد. بنابراین، ساخت یک چارچوب کامل که بتواند فراسطوح بی‌سیم را در لحظه و به صورت کنترل‌شده درک کند، بسیار جذاب است.

گروهی از دانشمندان به سرپرستی پروفسور "شاوبو کو"(Shaobo Qu) و پروفسور "جیافو وانگ"(Jiafu Wang) از "دانشگاه مهندسی نیروی هوایی"(AFEU) چین و پروفسور "چنگ وی کیو" (Cheng-Wei Qiu) از "دانشگاه ملی سنگاپور"(NUS)، نخستین گام را به سوی کنترل ذهنی بی‌سیم و از راه دور فرامواد برداشته‌اند.

به طور سنتی، مشارکت انسان‌ها معمولا برای بسیاری از اقدامات ضروری است. یک انسان باید فراسطح را مستقیما با ذهن خود کنترل کند. همچنین به خوبی ثابت شده است که مغز انسان در فرآیند تفکر، امواج مغزی تولید می‌کند.

پژوهشگران این نظریه را مطرح کردند که جمع‌آوری امواج مغزی و استفاده از آنها به عنوان سیگنال‌های کنترل‌کننده فراسطوح، به کاربران امکان می‌دهد که فراسطوح را با ذهن خود کنترل کنند. همچنین، این کار میزان پاسخ فراسطوح را بهبود می‌بخشد. این توسعه، گامی بزرگ به سوی ابداع فراسطوح هوشمند خواهد بود.

این گروه پژوهشی با انتقال امواج مغزی از کاربر به کنترل‌کننده به صورت بی‌سیم و از طریق بلوتوث، به کنترل از راه دور دست یافتند. هدف آنها استفاده از امواج مغزی کاربر برای کنترل پاسخ فراسطوح‌ قابل برنامه‌ریزی بود.

نتایج آزمایش شبیه‌سازی‌شده نشان داد که امواج مغزی کاربر مستقیما نتیجه را کنترل می‌کنند و میزان کنترل آن به‌طور قابل ‌توجهی بهتر است. این نشان می‌دهد که مدل آنها بسیار برتر از هر مدل یا محصول موجود در بازار است. طراحی این گروه پژوهشی می‌تواند بیشتر سفارشی‌سازی شود تا دقت تجهیزات آنها بهبود یابد.

پژوهشگران امیدوارند که بتوانند این فناوری را با الگوریتم‌های هوشمند ترکیب کنند و در آینده، فرآیندها را بهبود ببخشند. آنها بر این باورند که فناوری آنها می‌تواند به آسانی گسترش یابد و به سایر فراسطوح عملکردی یا چندعملکردی کنترل‌شده توسط ذهن برسد. این فناوری ممکن است در حوزه‌های متنوعی مانند نظارت بر سلامت، ارتباطات 5G/6G و حسگرهای هوشمند کاربرد داشته باشد.

این پژوهش، در مجله "eLight" به چاپ رسید.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: امواج مغزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۱۳۶۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گذر امواج ناپایدار با تندباد و بارش پراکنده از اصفهان/تداوم روند افزایشی دمای هوا در استان

سرپرست اداره پیش‌بینی و مخاطرات جوی اداره کل هواشناسی استان اصفهان با اشاره به گذر امواج ضعیف و ناپایدار همراه افزایش ابر، گاهی وزش تندباد موقتی و بارش پراکنده طی امروز و فعالیت سامانه بارشی از اواسط هفته آینده بر روی استان خبر داد.

لیلا امینی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا درباره پیش‌بینی وضعیت جوی هوای استان اصفهان اظهار کرد: بررسی نقشه‌های هواشناسی بیانگر گذر امواج ضعیف و ناپایدار طی امروز و روز شنبه هشتم اردیبهشت از مناطق مستعد و ارتفاعات در نیمه شرقی و جنوبی استان است.

وی افزود: بر این اساس شرایط جوی در بیشتر مناطق به صورت افزایش ابر، گاهی وزش تندباد موقتی و در نواحی مستعد بارش پراکنده رگباری مورد انتظار است، طی روزهای یکشنبه تا بعدازظهر وقت سه‌شنبه جو پایدار حاکم خواهد بود.

سرپرست اداره پیش‌بینی و مخاطرات جوی اداره کل هواشناسی استان اصفهان ادامه داد: از بعدازظهر روز سه‌شنبه تا پایان هفته سامانه فعال بارشی بر روی استان از سمت غرب و جنوب فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.

وی با بیان اینکه دما بیشینه طی ۲۴ ساعت آینده در بیشتر مناطق استان یک تا سه درجه افزایش خواهد داشت، گفت: بیشینه دمای هوای کلان‌شهر اصفهان در گرم‌ترین ساعات امروز به ۲۵ درجه سانتی‌گراد و کمینه آن بامداد فردا به ۱۱ درجه سانتی‌گراد می‌رسد.

امینی خاطرنشان کرد: بادرود با دمای ۲۹ درجه سانتی‌گراد و شاهین‌شهر و میمه با دمای یک درجه سانتی‌گراد به ترتیب گرم‌ترین و خنک‌ترین مناطق استان هستند.

کد خبر 748090

دیگر خبرها

  • نمایی بسیار زیبا و جذاب از امواج دریا (فیلم)
  • گنج‌یاب‌ها در ساوه به گنج نرسیدند
  • امواج کوتاه در دریای خزر
  • اندازه‌گیری قند خون با گلکسی واچ 7 امکان‌پذیر خواهد شد
  • اندازه‌گیری قند خون با ساعت گلکسی واچ 7 امکان‌پذیر خواهد شد
  • بادامکی: باید برابر آلومینیوم باتجربه‌تر بازی می‌کردیم/ پرتاب اشیاء از سمت هواداران حریف بود
  • پایش مزارع خرمشهر پژوهشگران
  • گذر امواج ناپایدار با تندباد و بارش پراکنده از اصفهان/تداوم روند افزایشی دمای هوا در استان
  • خرید و فروش استقلال و پرسپولیس در چه زمانی امکان‌پذیر است؟
  • میدان مغناطیسی زمین ۳.۷ میلیارد ساله است