Web Analytics Made Easy - Statcounter

راضیه لطفی، دکتری تخصصی سلامت باروری و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز، امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در کرج، در خصوص کاهش استرس مادران در زمان بارداری گفت: بارداری یکی از مهم ترین دوره‌های زندگی هر زن محسوب می‌شود تغییراتی در بدن هر مادر باردار اتفاق می‌افتد که  بخش عمده آن به دلیل تغییرات هورمونی است و شرایط جسمی و روحی مادر را در این دوره تغییر می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این متخصص سلامت باروری بیان کرد: مسائلی مثل سلامت جنین، نحوه زایمان و ترس از درد آن و اشتغال مادران باردار موضوعاتی هستند که ذهن مادر را درگیر می‌کنند و اضطراب‌هایی به سراغ او می‌آید.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان البرز تصریح کرد: مطالعات نشان می‌دهد که نیمی از مادران باردار علائم اضطرابی را با درجات مختلف خفیف تا متوسط دارند اما تحقیقات دوران کرونا حاکی از آن است که یک سوم خان های باردار در این شرایط اضطراب متوسط تا شدید را تجربه می‌کنند. اضطراب شدید می‌تواند روی سلامت مادر و جنین اثرات مخربی داشته باشد و کنترل ان بسیار مهم است.

لطفی بیان کرد: علائمی مثل سردرد، تنفس تند تر از حالت عادی، افزایش ضربان قلب، فشار خون بالا، گرگرفتگی، ترس‌های شدید و بدون دلیل و اختلال در خواب و بی‌قراری و عدم تمرکز می‌تواند از نشانه‌های استرس در دوران بارداری به ویژه در زمان شیوع بیماری کرونا باشد.

وی تصریح کرد: خوشبختانه حقیقات علمی نشان داده که فرد در دوران بارداری برای ابتلا به کرونا مستعد تر نمی‌شود و خدایی ناکرده اگر هم مادری در دوران بارداری مبتلا به کرونا بشود احتمال مرگ و میر او نسبت به سایر افراد بیشتر نمی‌شود.

در ادامه این عضو هیات علمی  راه کار هایی را جهت کنترل اضطراب مادران باردار پیشنهاد کرد که به شرح ذیل است؛

1-به صورت دقیق  به سوالات مادر باردار پاسخ داده شود تا نکات گنگ و مبهمی در ذهن او باقی نماند. مادر باردار می‌تواند در این دوران به صورت مجازی با پزشک و مامای خود ارتباط بگیرد و نگرانی‌ها و دغدغه های خود را با او در میان بگذارد.

2-همسران خانم‌های باردار نقش بسیار مهمی در کنترل استرس آنان ایقا می‌کنند. همسر با درک شرایط سخت خانم باردار و مشارکت در مراقبت‌های دوران بارداری می‌تواند بخش زیادی از اضطراب مادر باردار را کاهش دهد.

3-مادران باردار نباید مکررا به اخبار نگران کننده گوش کنند چرا که به صورت ناخودآگاه تاثیرات منفی در ذهن آنان ایجاد می‌شود و سبب تشدید استرس شان می‌شود.

4-هم اکنون کلاس‌های آنلاین بسیاری برای مادران باردار برگزار می‌شود که تمرین‌های تنفسی و ریلکسیشن‌های مخصوص دوران بارداری را به مادران آموزش می‌دهند و در این آموزش‌ها با دم و بازدم عمیق  و انقباض و انبساط عضلات هماهنگی در ذهن و جسم  مادر باردار ایجاد می‌شود و به کاهش استرس فرد کمک می‌کند.

5-تماس تلفنی و تصویری با دوستان و اقوام و برقراری ارتباط بسیار کمک کننده است و فرد از حالت انزوا خارج می‌شود. حضور در گروه‌ها و شبکه‌های اجتماعی مثبت و خوب می‌تواند به تقویت افکار مثبت کمک کند.

6-خوابیدن سر وقت و منظم تاثیر به سزایی در کاهش استرس فرد دارد. مادران باردار نباید با گوشی به رختخواب بروند و یک ساعت قبل از خواب گوشی را کنار بگذارند. مطالعه کتاب به خواب آرام آنان کمک می‌کند.

7-سرگرمی‌ها را نباید کم اهمیت تلقی کنیم. دیدن فیلم و گوش دادن به موسیقی مورد علاقه، تور‌های مجازی و بافندگی و ...  می‌تواند ذهن مادر را از نگرانی دور کند.

8-تمرینات ورزشی سبک با نظر پزشک می‌تواند برای کنترل استرس بسیار موثر باشد.

وی در آخر تصریح کرد: اگر اضطراب خیلی شدید بود و علائم و نشانه‌های فیزیکی بروز کرد مادران باردار حتما باید از یک روانشناس یا روانپزشک کمک بگیرند.

انتهای پیام/ج

 

منبع: فارس

کلیدواژه: اضطراب مادران باردار استرس سلامت مادران باردار دوران بارداری مادر باردار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۰۱۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو راهکار کاهش ارزبری واردات بی رویه موبایل

مدیریت تبلیغات پنهان اقلام لوکس و همچنین بازگشت به مدل خدمات پس از فروش رسمی می‌تواند در یک بازه مشخص زمانی منجر به کاهش ارزبری سنگین حوزه تلفن همراه شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در حال حاضر شاهد هستیم که تلفن همراه به دومین کالای ارزبر کشور تبدیل شده است. بخش عمده ارز وارداتی تلفن‌های همراه نیز با نرخ دولتی وارد کشور می‌شود چرا که دولت تلفن همراه را به عنوان یک کالای ضروری برای مصارف مردم در نظر گرفته است.

واردات 3.2 میلیارد دلاری گوشی تلفن همراه در سال گذشته

باید توجه داشت که در شرایط محدودیت‌های ارزی که وجود دارد، میزان ارزی که به واردات تلفن همراه تخصیص پیدا می‌کند از برخی ردیف‌های مختلف کالاهای اساسی بالاتر است. در اینکه واردات تلفن همراه یک امر ضروری است شکی نیست اما رقم کنونی واردات بسیار بالا است و همین موضوع سیاست‌گذار را ناچار می‌کند تا برای کنترل مصارف ارزی دست به اقدام بزند.

در این زمینه دو راهکار پیش روی دولت قرار دارد. اول جایگزینی واردات با تولید داخلی که در حال حاضر دور از ذهن به نظر می‌رسد. اما راهکار دوم که می‌تواند جنبه عملیاتی داشته باشد، جلوگیری از تقاضاهای مصرفی غیرواقعی است. موضوع جلوگیری از تقاضاهای غیرواقعی را می‌توان در دو بخش بررسی کرد. بخش اول که مهم‌ترین مسیری است که باید پیگیری شود، فراهم شدن خدمات پس از فروش رسمی است.

بخش دوم کنترل تقاضای مصرفی غیرواقعی برای تلفن همراه نیز کنترل و کاهش تبلیغات پنهان تلفن‌های همراه لوکس است.

کاهش ارزبری 15 درصدی واردات تلفن همراه با عملیاتی شدن خدمات پس از فروش رسمی

مهم‌ترین توصیه‌ای که می‌توان برای کاهش ارزبری تلقن‌های همراه داشت، تحقق خدمات پس از فروش رسمی است. نمونه این مسئله را به صورت مستقیم و غیرمستقیم در گذشته شاهد بوده‌ایم. خدمات پس از فروش رسمی سبب کاهش هزینه‌های مصرف‌کننده خواهد شد. در حقیقت خدمات پس از فروش بخشی از هزینه تمام شده تلفن همراه است و اگر چنین خدماتی در ایران وجود داشته باشد، مصرف‌کننده دیگر نیازی به پرداخت هزینه‌های اضافی برای گارانتی و ... نخواهد داشت.

ضمن این که با وجود دفاتر خدمات رسمی می‌توان شاهد واردات تلفن‌های همراه با کیفیت بود چرا که شرکت اصلی دیگر مسئول مشکلات کالاهای وارد شده خواهد بود. به این ترتیب اگر تاجر یا واردکننده‌ای کالای بی‌کیفیت وارد کشور کند، به سرعت مشخص خواهد شد.

نکته دیگری که وجود دارد این است که با ارائه خدمات پس از فروش با کیفیت می‌توان انتظار داشت که عمر تلفن‌های همراهی که در اختیار کاربران قرار دارد افزایش پیدا کند. در حال حاضر عمر متوسط تلفن‌های همراه در ایران 2 سال است. 

واردات کالای با کیفیت در کنار ارائه خدمات پس از فروش رسمی و ارزان قیمت می‌تواند عمر مفید تلفن‌های همراه را به عنوان یک کالای مصرفی افزایش دهد. تخمینی وجود دارد که اگر این اقدامات بتواند تقاضای واردات تلفن‌های همراه را تا 15% کاهش دهد، میزان واردات که هم اکنون به بیش از 3 میلیارد دلار می‌رسد، به 2.5 میلیارد دلار کاهش خواهد یافت. به نظر می‌رسد که با تحقق این پیش‌فرش، عمر متوسط تلفن‌های همراه در ایران به 3 تا 5 سال برسد. این مسئله اثر مهمی در کاهش تقاضا خواهد داشت.

تبلیغات پنهان کالای لاکچری را مدیریت کنید

با جلوگیری از تبلیغات پنهان کالای لوکس وارداتی، تقاضای مصرفی و تعویض کاهش پیدا خواهد کرد. در حقیقت تبلیغات یک برند را به شکل غیر مستقیم زیاد می‌بینیم و می‌شنویم. معمولا هم افرادی که در فیلم‌ها و سریال‌ها نقش لاکچری دارند از همین تلفن‌های همراه استفاده می‌کنند.

در نتیجه کنترل تبلیغات پنهان کمک خواهد کرد تا اولا تقاضای این دسته از کالاهای لوکس کاهش پیدا کند و دوما احساس نیاز کاربران به تعویض تلفن همراه خود پیش از پایان عمر آن را کم می‌کند. به این ترتیب می‌توان انتظار داشت تا تقاضای واردات کالاهایی که حدود هزار دلار قیمت دارند و به همین دلیل ارزبری بالایی نیز دارند کاهش پیدا کند.

در صورت تحقق این هدف، شاهد اثرگذاری بالایی در کاهش واردات تلفن‌های همراه گران قیمت خواهیم بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند
  • ایده‌های کسب و کار در دوران سربازی + با سرمایه زیر 10 میلیون
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (9 اردیبهشت)
  • پنج راه برای تکمیل «چرخه استرس» و جلوگیری از فرسودگی یا افسردگی
  • خراسان جنوبی به لحاظ افزایش ولادت چهارمین استان کشور است
  • بهترین زمان برای نهادینه کردن فرهنگ عفاف و حجاب دوران کودکی و نوجوانی است
  • دو راهکار کاهش ارزبری واردات بی رویه موبایل
  • معیار انتخاب یک ضد آفتاب مناسب/ مصرف ضد آفتاب در مادران باردار و کودکان چگونه است؟
  • بسته‌های ویژه مادران باردار به ۸۲۵ هزار خانوار خراسان رضوی تعلق می‌گیرد
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود